BE-ja përjashtoi furnizimet dhe pajisjet mjekësore të importuara nga detyrimet doganore dhe TVSH-ja

Më 20 Mars 2020, komisioni Evropian ftoi të gjitha shtetet anëtare, si dhe Mbretërinë e Bashkuar, të kërkojnë përjashtim nga tarifat dhe TVSH-në për importet e mallrave mbrojtës dhe pajisjeve të tjera mjekësore nga vendet e treta.Pas konsultimeve, Presidenti i Komisionit Evropian Ursula von der Leyen vendosi zyrtarisht më 3 prill që të përjashtojë përkohësisht pajisjet mjekësore dhe pajisjet mbrojtëse të importuara nga vendet e treta (d.m.th., vendet jo të be-së) nga tarifat dhe taksat e vlerës së shtuar për të ndihmuar në luftimin e koronavirusit të ri.

 

微 信 图片 _20200409132217

 

Pajisjet e dhëna për përjashtim të përkohshëm përfshijnë maska, komplete dhe frymëmarrës, dhe përjashtimi i përkohshëm është për një periudhë prej gjashtë muajsh, pas së cilës është e mundur të vendoset nëse do të zgjasë periudhën në varësi të situatës aktuale.

 

Duke marrë si shembull importin e maskave nga Kina, beu duhet të vendosë një tarifë prej 6.3% dhe një taksë me vlerë të shtuar 22%, dhe taksa mesatare e vlerës së shtuar të frymëmarrësve është 20%, gjë që zvogëlon në masë të madhe presionin e çmimit të importit të blerësit pas përjashtimit.


Koha e postimit: Prill-09-2020